Misdienaren

Wat doet een misdienaar eigenlijk?

De misdienaren (er zijn er twee in een kerkdienst) helpen de pastor tijdens de dienst. Er zijn een heleboel leuke dingen die je mag doen zoals het luiden van de  bel als de pastor binnenkomt, de tafel dekken met de mandjes brood en de bekers wijn, het ophalen van het collecte geld en de wijnbeker vasthouden als de mensen in de kerk ter communie gaan en hun hostie in de wijn willen dopen.

Is het leuk, misdienaar zijn?

Ja, misdienaar zijn is leuk; je bent tijdens de dienst lekker bezig (geen tijd om je te vervelen), je hebt altijd een zitplaats als het druk is in de kerk en je helpt de pastor en dat vindt hij erg fijn. Daarnaast gaan we met de misdienaren één keer per jaar samen iets leuks doen als bedankje voor jullie hulp.

Moet ik dan elke zondag naar de kerk?

Nee hoor, dat hoeft niet. Niet bij elke dienst zijn misdienaren nodig. Verder zijn er natuurlijk meer misdienaren die om de beurt worden ingedeeld om te komen helpen. Natuurlijk geldt ook: des te meer misdienaren er zijn, des te minder keer dat je aan de beurt bent. Daarom zijn we altijd op zoek naar nieuwe misdienaren om een nog grotere en leukere groep te krijgen. Er wordt een rooster gemaakt wanneer je aan de beurt bent: je mag altijd ruilen als je een keer niet kan.

Ik wil misdienaar worden: wat moet ik doen?

Als je je Eerste Communie hebt gedaan kun je misdienaar of misdienette worden. We vinden het heel leuk dat je erbij wil komen en de pastor een handje wilt helpen tijdens de dienst. Neem snel contact op met Angelique Keijzer, de coördinator van de misdienaren. Stuur een email (angelique[@]keijzer.com) of bel (0297522474). Angelique gaat je dan alles leren wat je moet weten. We oefenen dan een aantal keer in de kerk als die leeg is zodat je goed voorbereid aan je eerste dienst begint.