Documentaire Titus Brandsma

In het licht van de verwachte heiligverklaring van Titus Brandsma zendt FryslânDOK een filmportret uit, dat Gryt van Duinen in 2008 van pater Titus maakte. Het is te zien op zaterdag 29 mei om 15:30 uur bij NPO2 (met herhaling op zondagmiddag 13.10 uur) en op zondag 30 mei bij Omrop Fryslân om 17:00 uur (met herhaling elk uur). De documentaire is Nederlands ondertiteld.

Op 27 mei werd in Rome bekend, dat de volgende belangrijke stap op weg naar de heiligverklaring van Titus Brandsma gezet is. De genezing van pater Michael Driscoll in Amerika die in november jl. door een commissie van medici aangemerkt was als een ‘niet wetenschappelijk verklaarbare genezing’, is op 25 mei door een commissie van theologen erkend als een wonder op voorspraak van Titus Brandsma.
Dat betekent dat nu alleen nog een commissie van kardinalen en bisschoppen (die gaan over heiligverklaringen) de zaak van Titus nog moet beoordelen, en dan kan het ter goedkeuring aan de paus worden voorgelegd. Het is dan aan de paus om een vergadering van kardinalen bijeen te roepen, waarin de heiligverklaring aangekondigd kan worden. We hebben nog niet gehoord wanneer die commissie bijeen gaat komen. We wachten dus maar weer geduldig af…