Activiteiten rond Karmel Boxmeer

Beste mensen,

Hoewel het coronavirus en de maatregelen in verband hiermee ons nog steeds helaas verhinderen elkaar in groter verband te ontmoeten bij vieringen, bezinningsbijeenkomsten, vormingsweken, Karmelkring, gasten ontvangen, ect.,- gebeuren er toch diverse activiteiten wél.
En intussen wordt achter de schermen al weer gedacht aan de tijd na corona …
Graag willen we u informeren over een bijzonder concert online – ‘Brabant 1653’, dat, zonder publiek, op vrijdag 26 februari is opgenomen in onze Basiliek, en vanavond – zondag 28 februari 20.00 uur – is mee te beleven en beluisteren via de livestream op www.hollandbaroque.com 
‘Brabant 1653’… Dit jaartal is niet toevallig, want 1653 is het stichtingsjaar van het Karmelklooster.
De zeer muzikale zusjes Judith en Tineke Steenbrink van Holland Baroque brengen met dit concert een muzikale ode aan het werk van Benedictus Buns, onze medebroeder zaliger gedachtenis, (1642-1716), die vele jaren leefde en werkte in ons klooster.
Hij was een begaafd componist en zijn bekendheid reikte veel verder dan Boxmeer, hij had een internationale reputatie.
Er is ook een CD uitgegeven ‘Brabant 1653’ welke o.a. composities van Benedictus Buns bevat.
Op de CD kunt u Brabantse barok beluisteren en ook gregoriaanse gezangen.
Holland Baroque, opgericht in 2006, is een eigenzinnig barokorkest dat op hun instrumenten durft te zingen, dansen, huilen en te lachen.
Dit alles vanuit traditie, vernieuwing, verrassing en een vleugje entertainment.
De CD-presentatie en het concert Brabant 1653 door Holland Baroque is vanaf 20.00 uur online te zien en beluisteren vanuit de Sint-Petrusbasiliek Boxmeer via de link op de website: www.hollandbaroque.com

Verder willen we u attent maken op ‘2021 – jaar van het Brabants Kloosterleven.’
Door de Provincie Noord-Brabant zijn we als Karmelklooster Boxmeer uitgenodigd te participeren in dit project. In dit kader worden allerlei activiteiten georganiseerd: jubilea van kloostergemeenschappen, ontmoetingen, publicaties, bijeenkomsten, aandacht voor diverse kloosterproducten en op 30 april a.s. wordt “Ons Kloosterpad” geopend.
‘Ons Kloosterpad’ is een wandelpad van 330 kilometer langs een vijftigtal (voormalige) kloosters in de provincie Noord-Brabant.
De tocht kan worden gelopen in 15 etappes. Karmelklooster Boxmeer zal deel gaan uitmaken van de 15 vertrek- en aankomst-kloosters, met rondom ook korte uitgestippelde wandelingen van 2,5 tot 12 km. De route maakt gebruik van het bestaande wandelknooppuntennetwerk. We zijn dankbaar dat de gemeente Boxmeer dit project mede ondersteunt.
Op de website www.brabantskloosterleven.nl en in komende persberichten vindt u uitgebreide informatie.
In de nieuwe uitgave van Parochiemagazine ‘Over Wegen’ zie www.onzelievevrouweparochie.nl ‘, kunt u bijdragen/columns  lezen van enkele van onze Karmelbewoners.

Met hartelijke groeten namens Karmel Boxmeer,
Minie Pasop, Bep de Vreede